Skip to main content

Ik voel zo sterk dat we iets nieuws nodig hebben, misschien ben ik daarom een nieuwe website begonnen met de naam Joy! A story full of joy!

Verstilling, stilstaan en rust. Vrolijkheid, kunnen lachen om en met elkaar. Geen zwaarte maar vrijheid. Niet langer steeds meer, maar anders. Waar word je als mens in de essentie nou echt nog heel blij van? Dat is toch nog steeds de natuur, mooie bloemen, vogels, de seizoenen. Gelijkgestemden om ons heen. Gesprekken met anderen waar je energie van krijgt. Het geven aan iemand, een kadootje, een complimentje, een glimlach. Mooie muziek, kunst….

Het is een interessante tijd die ontzettend veel van ons vraagt en soms word ik er verdrietig van, maar vaker relativeer ik het naar iets positiefs. Het fijne aan dit alles is dat wanneer mensen daarvoor open staan, er mooie diepgaande gesprekken gevoerd worden. Over het leven. Dat mag ik ook ervaren en dat maakt me gelukkig. Er gaan dingen veranderen en uiteindelijk zal dat iets goeds zijn.

Het leven is zo waardevol juist omdat het tijdelijk is. Niemand weet hoelang zijn of haar leven zal duren. Ik geniet en ben ook ongelooflijk dankbaar. Voor mijn lichaam & ook voor mijn geest.  Ik vind het zoiets wonderlijks! Hoe het elke dag weer wakker wordt. Hoe het jaar in, jaar uit voor mij werkt. Daarom zorg ik er zo goed mogelijk voor op de manier die voor mij het beste is. Ik ben puur op aarde gekomen en wil graag ook zo puur mogelijk weer vertrekken.

En daar passen geen chemische medicijnen bij. Niet in de vorm van een vaccinatie en als ik ooit kanker of iets dergelijks zal krijgen, weet ik dat ik ook dan niet voor een gangbaar medisch traject zal kiezen. Misschien in een lichte aangepaste vorm nadat ik daar zelf onderzoek naar heb gedaan. In mijn ideale wereld studeren mensen geen medicijnen meer maar gezondheidskunde! En is geld niet de drijfveer maar de liefde voor je medemens en de natuur. Dat de wereld inmiddels zo in elkaar steekt, dat dit een soort utopie geworden is, maakt mijn wens niet minder. Ik ben op zoek naar hoe het anders kan. 

Voor de dood ben ik absoluut niet bang, ben er zelfs enorm nieuwsgierig naar! Weet je hoeveel vrijheid dat geeft, hoe ontspannen je daarmee in het leven kunt staan. Dit is echt nog geen uitnodiging tot hoor! Ik wil nog zoveel doen! Zelfvoorzienend gaan leven in een zo duurzaam mogelijk huis. Overvloed ervaren zodat ik tijd krijg om kennis te vergaren en deze kennis & overvloed weer door te kunnen geven aan anderen. Ik zie geld niet iets als wat je vasthoudt maar iets wat stroomt van de een naar de ander. Ik ben gewoon enorm nieuwsgierig en hier zou ik graag nog zo’n 30 jaar de tijd voor krijgen 🙂

De dood hoort bij het leven en mijn inziens proberen we met ons allen teveel invloed uit te oefenen om het zolang mogelijk te rekken. Ik weet niet of dit nu zo goed is voor onszelf en voor de aarde.  Dat komt natuurlijk omdat ik er persoonlijk van overtuigd ben dat er op het moment van doodgaan enkel iets gaat veranderen en niet iets eindigt. Wat die verandering is, geen idee, maar wat mij betreft kan het alleen maar beter worden. Hoe fijn is dat dan! 

Mijn lichaam is van mij en de vrijheid voor mij om hierover zelf te mogen beslissen is mij meer dan goud waard. Het is bijna het enige nog op aarde wat echt helemaal van onszelf is en ik kan niet in woorden uitdrukken hoe belangrijk het voor mij is dat ik zelf mag bepalen wat ermee gebeurd. Dan maar geen plekje in het ziekenhuis in een noodgeval, als dat mij niet gegund is, zelfs dat heb ik er voor over. 

Ik probeer mijn kinderen ook mee te geven dat het leven zo ontzettend veel te bieden heeft. Dat als er iets wegvalt er weer iets anders voor terugkomt. Dus daarom geef ik jou dit mee…..

Niets blijft hetzelfde en alles komt altijd weer goed! Stap uit die sneltrein en ga eens voelen hoe dierbaar jouw leven voor jou is. Welke keuzes zou je dan maken als je alle vrijheid hebt?

Make it a story full of Joy!

2 Comments

  • Astrid Kleijne schreef:

    Ik kan me helemaal vinden in bovenstaande tekst.

    Dank je daarvoor, soms heel soms overzie ik het allemaal niet zo goed meer.
    Daarom is je tekst zo welkom.
    Nogmaals ?

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder