Joy voor alle vrouwen, het kan!

ASMI Ayurvedische Face & Body Oil 

Wat zijn de ingrediënten en waarom zijn ze zo bijzonder!

Net als de Collageen Booster Face Oil van Anima Mundi, zijn deze olien van ASMi net zo bijzonder. Sinds ik huidolie heb ontdekt, wil ik niets anders meer. Het is naast wat serums, het enige dat ik nog maar op mijn huid gebruik. Mijn huid voor fris & juicy aan, ookal ben ik al 50 jaar. Ook van lijntjes heb ik weinig last.

Maar het is vooral heel heerlijk en heilzaam in gebruik.

Pita (vuur)

PITA (Fire) heeft Zoete amandel olie als basis. Het is een daadkrachtige moisturizer, geeft een natuurlijke glans en een verfijnde huidtextuur.

Heilige basilicum olie bevat vitamine C wat huidcellen stimuleert. Het is een huidcollageen booster, dat verantwoordelijk is voor de dermislaag en de elasticiteit van de huid. 

Op de huid wordt Amla Olia gebruikt als natuurlijke huid- en gezichtsverzorging ter verzorging van een droge huid en tegen huidveroudering, rimpels en fijne lijntjes.

Zowel Hibiscuszaad olie als zonnebloemzaad olie is ontzettend rijk aan vitamine E, een krachtige antioxidant die je huid helpt beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en zo vroegtijdige huidveroudering helpt te voorkomen. Ook helpt vitamine E littekentjes en fijne lijntjes te vervagen.

Rozenhout olie werkt antiseptisch en harmoniserend, pijnstillend en kalmerend. 

Kapha (aarde) & Vata (wind)

Vata & Kapha hebben sesamzaad olie als basis. sesamolie heeft een hoge zink-waarde, die de huid kan ondersteunen bij het produceren van collageen. 

Heilige basilicumolie bevat vitamine C wat huidcellen stimuleert. Het is een huidcollageen booster, dat verantwoordelijk is voor de dermislaag en de elasticiteit van de huid. 

Curcuma wortelolie werkt antiseptisch en zuiverend. Het beschermd het huidweefsel. Het doet ook iets voor je geest! 

Kurkuma-olie reinigt bij inhaleren de geest en chakra`s. Hij beschermt ons energieveld tegen negatieve energetische invloeden. Geelwortelolie heeft emotionele en energetische eigenschappen. De olie werkt stabiliserend op het zenuwstelsel. Lekker inademen dus!

Zoete sinaasappel olie is goed in te zetten bij een vette huid en rimpels. Sinaasappel verzacht een gebarsten huid en kloofjes en versterkt de opperhuid (epidermis). Sinaasappel ondersteunt de regeneratie van huidcellen.

Neem olie bevat veel antioxidanten, die het verouderingsproces van de huid kunnen vertragen. De olie helpt je huid te beschermen tegen UV-straling en luchtvervuiling. De vitamines en essentiële vetzuren in deze olie kunnen de elasticiteit van de huid behouden en rimpels verminderen. Neem wordt ook vaak toegepast bij allerlei huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis.

Neroli olie heeft een diep kalmerende en ontspannende werking op het fysieke lichaam zowel als op ons denken. Deze olie heeft een typische vrouwelijke geur en werkt verzachtend, helend en kalmerend, bij depressies, slapeloosheid, paniek en hysterie.

Vata heeft als geur: Essentiële patchouli olie. Dit is zeer verzorgend voor de huid. Het voedt de huid en stimuleert tegelijkertijd de regeneratie. Als gevolg hiervan verbetert de huidtextuur meestal vrij snel.

 

 

 

Het bijzondere van deze oliën is dat als je hier regelmatig je huid mee insmeert, de olie met de werkzame stoffen in je lichaam trekken. Het komt in je weefsels terecht en daar kan het heel heilzaam werken. Je word van binnen en van buiten heerlijk geolied.

ASMI Body Oil