Joy voor alle vrouwen, het kan!

Collageen Booster Face Oil 

Collageen Booster Face Oil

Wat zijn de ingrediënten en waarom zijn ze zo bijzonder!

Ik heb zelf inmiddels 2 flesjes verslonden en nog steeds, of het nu zomer of winter is, ik ben verliefd. Het voelt zo fijn op je huid en het resultaat is geweldig. Ik gebruik het in de ochtend en avond op mijn gezicht en hals. Dit zijn de bijzondere ingrediënten.

 

 

Jojoba Olie

Jojoba olie is eigenlijk geen olie maar een vloeibare was. Het wordt gewonnen uit de zaden van de jojoba struik. In het voorjaar groeien er kleine geel met witte bloemetjes met 6 kelkblaadjes aan de struik. Deze olie bevat zeer veel vitamine E en belangrijke vetzuren die voor elk huidtypen voordelen biedt. Als je een droge en/of gevoelige huid hebt, is het waardevol maar voor een vette huid helpt het om de talgproductie te verminderen. Je kunt het zelfs in je haar smeren als geweldig masker.

 

Rose hip olie

Oftewel Rozenbottel olie wordt in huidverzorgingsproducten meestal gebruikt om de sterke anti-verouderende eigenschappen. Het bevat veel Vitamine A wat helpt om je huidstructuur te verbeteren. Fijne lijntjes vervagen en littekens kunnen voorkomen worden als je regelmatig hiermee smeert. Het is ook een heerlijke moisturizer.

 

Chia Seed olie

Chiazaad olie is inmiddels heel bekend als superfood omdat het heel veel Omega 3, 6 en fytosterolen zoals EPA & DHA (ook in visolie) bevat. Supergezond! Maar voor de huid heeft het eigenschappen als ontstekingsremmend en stimulatie van celvernieuwing. Het kan je huidporieen verkleinen en een geïrriteerde huid kalmeren. 

 

He Shou Wu

Dit is een chinees kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt om gezond ouder te worden. Via de huid kan het tekenen van veroudering tegen gaan. Ook wordt het gebruikt bij acne en dermatitis (ontsteking van de huid).

 

Gynostemma

Dit kruid komt van de Japanse onsterfelijkheidsplant. Het wordt vaak verkocht als thee (Jiaogulan) en heeft echt een enorme waslijst aan kwaliteiten. In huidverzorging is het een absolute Anti-Aging held. Het zorgt voor meer elasticiteit waardoor rimpels er minder diep uitzien en jouw huid gewoon gezonder en sterker wordt.

 

Horsetail

Oftewel paardenstaart. Dit helpt wonden te genezen en versterkt het bindweefsel in je huid. Het vermindert striae en heeft anti jeuk eigenschappen. 

 

Calendula

Dit stofje is wat bekender voor velen. Het komt van de goudsbloem die de hele dag door licht en warmte van de zon absorbeert. Op de huid geneest het ontstekingen en stimuleert het de aanmaak van nieuw weefsel! En dat is goed! Het werkt beschermend, versterkend en verwarmend.

 

Mangosteen schil

Verward deze vrucht niet met een mango, daar heeft het eigenlijk niets mee van doen. In de schil van de mangosteen vrucht zit een heel speciaal soort antioxidant te weten xanthonen. Uit wetenschappelijke onderzoek van de Universiteit van Illinois staan deze in de aandacht voor de behandeling van ernstige ziekten. Voor de huid werkt het als een soort verdediging tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Verder bevordert het de microcirculatie. Dit verbetert de vitaliteit en uitstraling van de huid. Ik heb ook een fantastisch poeder dat je kunt innemen!

Mangosteen Hibiscus poeder

 

Comfrey Leaf

Ook wel smeerwortel genoemd. Werkt huid en slijmvliesherstellend en ontstekingswerend. Geweldig voor de probleemhuid.

 

Sandalwood

Zorgt voor een gladde en glanzende huid. Vermindert oneffenheden.

 

Helichrysum olie

1 van de beste olien voor behandeling van allerlei huidproblemen. Zowel voor de huid zelf als het onderliggend weefsel. Het dringt dus diep door in de huid.

 

Deze Collageen Booster Face olie van Anima Mundi is qua inkoop zo duur dat ik er helaas nooit een kortingsactie aan kan verbinden. Dat geeft wel aan hoe bijzonder het is dat ik er toch voor kies om hem in mijn assortiment te hebben.

Je zult er geen spijt van krijgen, het is echt een weldaad voor je huid!