Skip to main content

Leven in alignment

Sinds kort ben ik in aanraking gekomen met Human Design. Je kunt dit een heel klein beetje vergelijken met je horoscoop maar dan echt veel uitgebreider en meer gedetailleerd. Het is een onuitputtelijke bron van informatie over jezelf gebaseerd op de exacte datum, tijdstip en plek van je geboorte. Hiermee kun je gaan leven in alignment.

Voor mij persoonlijk is het zo’n enorme openbaring! Zo ontzettend herken ik mezelf in mijn Design (logisch!) en dat voelt zo fijn. Ik ben een verslinder van educatieve boeken en dan in de richting van zelfontwikkeling, spiritualiteit etc. Ik heb het ene boek nog maar half uit en hoor weer over een ander waar ik dan vervolgens ook meteen in ga beginnen. Met als gevolg dat ik een stapel half gelezen boeken heb liggen.

En uiteindelijk gaat het er natuurlijk om, om ernaar te gaan leven wat je aanspreekt en wat bij je past. Anders ben je alleen maar je hele leven aan het lezen over hoe anderen het doen. En je wilt zelf Joy ervaren toch?! Ik merk dat ik dat steeds meer ga doen. Er is een veel grotere innerlijke rust in mij. Het hoeft niet allemaal “meer” of intenser. Ik hou juist van simpel en rustig. En juist als ik mezelf toesta om achterover te leunen, dan ontstaan er mooie dingen.

leven in alignment

Volgens Human Design ben ik een Projector (er zijn 5 typen) en die staan bekend als dat ze dingen zien op een manier die anderen niet kunnen zien. Ze hebben een soort helikopterview over het leven. Verder moeten ze in hun leven een afwachtende rol aannemen en werken in Flow en 100% volgens hun intuïtie. Wat voor mij zo herkenbaar is, is dat Projectors weinig energie van zichzelf hebben. Ze kunnen eigenlijk maar 4 uur per dag actief werken en de rest van de tijd zouden ze hun energie moeten steken in mijmeren en denken. Ik vond mezelf vaak lui en dacht dan, kom op Daan. Er zijn mensen die werken 40 uur per week bij een bedrijf. Maar nu snap ik dat ik dat gewoon qua energie niet kan. Daarom heb ik ook het leven om mij heen gebouwd zoals het nu is. Waarin een hoop lege ruimte is.

Verder herkende ik het feit dat ik gewoon creativiteit en inspiratie moet laten komen als het komt. Het werkt voor mij niet om gestructureerd op vaste tijdstippen te werken. Om allemaal dingen in te plannen waar een druk achter zit. Ook iets waar ik mij al mijn hele leven tegen verzet maar je denkt dat je niet normaal bent omdat het ogenschijnlijk voor de rest van de wereld wel zo gaat. Werken moeten we! Pro-actief zijn!

Nog zoiets. Mijn huis moet altijd opgeruimd en netjes zijn. En ik kan je zeggen dat dit een enorme uitdaging is met 3 mannen erbij in mijn huis. Maar ik functioneer niet met troep om mijn heen terwijl anderen het heerlijk vinden om omringd te zijn met spulletjes. Al mijn hele leven ervaar ik een enorm groot plezier met het veranderen van mijn woonkamer. Serieus elke 2 weken sta ik wel een keer op in de ochtend en dan schuif ik alles weer een andere kant op. En telkens denk ik, ja nu staat het goed. Maar dan 2 weken later moet het toch weer anders en dan ben ik weer zo blij! Vanmorgen weer lekker bezig geweest en ziehier het resultaat.

Wat wil ik vertellen met dit verhaal. Er wordt ons van alles opgelegd al van kinds af aan, op school. Maar we zijn allemaal echt verschillend. En wat voor de 1 super goed werkt kan voor een ander voelen als een eeuwige struggle. Omdat je denkt dat iets zo moet maar het past gewoon niet bij je! Dat kan resulteren in een leven waar je je heel ontevreden in voelt en waarin je steeds het gevoel hebt dat dingen niet lukken. Misschien ben jij wel iemand die heel goed door kan gaan en daar heel veel plezier uit haalt. Iemand die wil scoren! Alles is prima, als het maar goed voelt. Als het jou maar die blizz in je hart geeft!

Het voelt nu zo logisch, zo veel meer natuurlijk. Als je het leven leeft dat bij je past dan ben je in Alignment, zoals ze dat noemen. Je vaart zeg maar op de goede frequentie en daardoor trek je steeds meer en vaker de dingen aan die voor jou goed zijn. En dat geeft zo’n intens gelukkig gevoel!

Wil jij meer weten over Human Design? Ik kan het voor je uitzoeken maar je kunt het zelf ook doen via internet. Belangrijk is wel dat je exact weet hoe laat je geboren bent. Het is een hele klus om uit te pluizen maar zeker de moeite waard! Leven in Alignment.

Joy!

 

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder