Skip to main content

Luister naar je hart. Hoe doe je dat?

Je leest het vaak op social media. Volg je intuitie, nog zo een. Het klinkt allemaal best logisch en we denken ook dat het goed voor ons zou zijn.

Het voelde voor mij een beetje als toen de yogalerares ooit zei, adem naar je buik. Ja, oké maar hoe dan?

Ik hou van praktisch dus, hoe werkt het?

Als je s’morgens wakker wordt, dan is er vaak al direct een gevoel en daarna een gedachte. Als dit een blij, fijn gevoel is, dan staan we vrolijk en vol goede moed ons bed uit. Maar wat doen we als het gevoel onprettig is? Onze eerste reactie is afleiding zoeken. Je telefoon pakken en scrollen op social media. Wordt het niet beter van. Gedurende de dag gaan we onnodig (web)shoppen, we eten een reep chocola of een stuk kaas of dat glas wijn teveel. We versturen berichten die we beter niet kunnen versturen. We voelen ons gefrustreerd en bitter.

Hoe kun je het anders doen. Als je wakker wordt in de ochtend maar ook gedurende de dag of avond. 

Blijf of ga even liggen en leg 1 hand op je hart en 1 op je buik en concentreer je op wat je voelt. Leeg, verdrietig, boos, eenzaam, kribbig, huilerig, jaloers etc etc. In plaats van dat je er van weg wilt, ga je er nu gewoon naartoe.

Praat in gedachten met jouw hart, zoals :

*Ik zie dat je er bent, ik voel je kloppen. Alles wat jij voelt, mijn hart, mag er zijn. 

*Ik voel hoe je een sprongetje maakt als er succes of een geluksmoment is.

*Ik voel je leegte als er eenzaamheid of (liefdes) verdriet is.

*Ik voel je verzachten als er vertrouwen en veiligheid is.

*Ik voel je verkrampen als er harde woorden en angst is.

*Ik voel je opzwellen en overlopen als er verbinding en onvoorwaardelijke liefde is.

Alles mag er zijn.

Alles hoort er bij. 

Alles hoort bij mij. 

Ik loop niet langer weg voor wat je mij wil vertellen. Ik luister juist naar wat je nodig hebt. 

Ik leidt mezelf niet langer af, ik ben en blijf erbij. Bij jou, mijn hart.

Net als bij het kind in mij, die mijn liefdevolle aandacht verdient.

 

En vanaf dat moment, komt er ruimte. Alles mag er zijn, er hoeft niets weg. Ik hoef niet weg, ik kan blijven waar ik ben. Gewoon hier en nu. En zo keer je steeds even naar binnen. Een aantal keer per dag. Om te voelen wat er is. Hoe jouw hart voelt. Zonder het hoe en waarom. Puur het gevoel en de geruststelling dat het oké is. Dat het mag komen en gaan. Je hoeft nergens naar toe, naar niets of niemand. Want jij bent er al voor de volle 100% voor jezelf. En zo kun je jezelf helen. Zo leef je vanuit je hart. Zo kan het leven stromen. En maak je geen zorgen als er periodes meer pijn is dan geluk. Dit is het leven. Het komt in golven. Hoe meer ruimte je het geeft, hoe makkelijker het transformeert. 

Onrust in rust

Angst in vertrouwen

Verdriet in vreugde

Eenzaamheid in verbinding

Verliefdheid op het leven! 

Als je hiermee gaat oefenen dan leer je beter wat goed voor je is. Het welbekende ‘je intuïtie volgen’. Je hart is enorm intelligent en voelt al dingen aan die in de toekomst staan te gebeuren (bewezen!). Dus vertrouw erop en eer het!

Gewoon stil staan bij.

Liefs Danielle

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder