Joy voor alle vrouwen, het kan!

PADDENSTOELEN EN HUN WERKING

Adaptogenen zijn kruidachtige stoffen die volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) ons kunnen helpen bij de volgende dingen. 

-negative effecten van stress

-ontstekingen

-uitgeputte energieniveaus

-beschadigde bloedvaten

-hormonale onevenwichtigheden. 

 

Paddenstoelen zijn ook adaptogenen. Zie hier een aantal voorbeelden van paddenstoelen die in de tonic van Anima Mundi zitten. Met in het kort hun werking.

Paddenstoelen en hun werking

 

Reishi

De paddenstoel van de onsterfelijkheid. 

Reishi kan dan ook goed zijn voor de cholesterol spiegel en ondersteunt het immuunsysteem. Daarnaast verbetert het mogelijk de bloedcirculatie en zorgt bovendien voor een hogere weerstand. 

Lions Mane

Deze paddenstoel heeft vet- en glucoseverlagende effecten. Kan beschermen tegen maagzweren, verbetert angst, cognitieve functies en depressies, en heeft eigenschappen tegen vermoeidheid en veroudering.

Al deze gunstige effecten zijn gebaseerd op drie belangrijke eigenschappen van deze paddenstoel: het vermindert ontstekingen, werkt als een antioxidant en stimuleert het immuunsysteem.

 

Paddenstoelen en hun werkingCordyceps

Cordyceps wordt in de Chinese geneeskunde gezien als een allesgenezer. Het wordt veel ingezet bij klachten als vermoeidheid en uitputting. Denk verder aan bescherming van de lever, verbetering van de nierfunctie, verlichting van aandoeningen van de luchtwegen en om het libido te verhogen. Cordyceps wordt ook gebruikt om energie, uithoudingsvermogen, uithoudingsvermogen, eetlust en verstoorde slaappatronen te verbeteren.

Paddenstoelen en hun werking

Chaga

Chaga heeft ook een overvloed aan helende voordelen.  Zoals het immuunsysteem moduleren, de schadelijke effecten van oxidatieve stress te bestrijden, de cognitieve functie te stimuleren en nog veel meer. De hoge antioxidantenchemie, samen met de ontstekingsremmende samenstelling, maken het een mooi middel dat de bescherming van lichaam en geest ondersteunt.

 

Paddenstoelen en hun werking

Wil je een product proberen dat een prachtige combinatie van paddenstoelen bevat? Zie hieronder de Adaptogenic van Anima Mundi. Het bevat 7 verschillende soorten paddenstoelen. Het product is zo gemaakt de de celwand wordt gebroken waardoor het product goed wordt opgenomen door ons lichaam.

Ik heb op het moment zelf veel last van overgangsperikelen dus neem nu 3x per dag 20 druppels van deze tonic.

Tonic met paddenstoelen Adaptogenic