Joy voor alle vrouwen, het kan!

Natuurlijk Collageen

Natuurlijk collageen zorgt ervoor dat je lichaam zelf (weer) meer collageen gaat aanmaken.

Collageenvezels zijn de belangrijkste eiwitten in het lichaam. In ons lichaam zorgt het primair voor structuur, samenhang, elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bindweefsel, waaronder kraakbeen, botten, pezen, ligamenten (gewrichtsbanden), huid en bloedvaten. 

Er zijn meer dan 14 typen collageen; de meeste weefsels en organen bevatten verschillende typen collageen. Meer dan 90% van het collageen in het lichaam bestaat uit type I. 

Deze stof zorgt ervoor dat de organen in ons lichaam hun unieke vorm behouden en ze beschermen tegen letsel van buitenaf. In je huid werkt het net zo, het vormt een soort geraamte dat alles glad, stevig en veerkrachtig houdt. Als we ouder worden en minder collageen gaan aanmaken (vanaf je 25ste jaar begint dit al) dan wordt het geraamte minder stevig. Met als gevolg, rimpels en verslapping van de huid. 

Wanneer je veel in de zon zit en veel suiker eet dan kan de afbraak van collageen nog sneller gaan. 

Joy2woman kiest bewust voor natuurlijk collageen, dus Collageen Boosters op plantaardige basis. Wij geloven dat het beter is om onze aanmaak zelf te stimuleren in plaats van een dierlijke vorm in te nemen. Dit kan in de vorm van onderstaande 2 producten. 

Natuurlijk Collageen

Verder kun je zelf ook een hoop doen door middel van de juiste voedingsmiddelen te eten, zoals:

Tomaat, citrusfruit, eieren, boerenkool, oesters, peulvruchten en rode paprika. 

Als je de de aanmaak zowel van binnen als van buiten aanpakt, krijg je het beste resultaat. Het is belangrijk om de producten voor lange tijd te gebruiken want het duur wel even voordat het  gehalte in jouw lichaam weer voldoende op peil is. 

Deze olie is heerlijk om 2x per dag op je gezicht en hals te smeren. Het bevat heel rijke natuurlijke herbals die jouw collageen aanmaak enorm stimuleren. Geweldig toch?! Hieronder vind je beschreven wat er allemaal voor planten, zaden olien en kruiden in zitten en wat ze doen voor jouw huid.

 

Collageen Booster Face Oil van Anima Mundi

Wat zijn de ingrediënten en waarom zijn ze zo bijzonder!

Jojoba Olie

Jojoba olie is eigenlijk geen olie maar een vloeibare was. Het wordt gewonnen uit de zaden van de jojoba struik. In het voorjaar groeien er kleine geel met witte bloemetjes met 6 kelkblaadjes aan de struik. Deze olie bevat zeer veel vitamine E en belangrijke vetzuren die voor elk huidtypen voordelen biedt. Als je een droge en/of gevoelige huid hebt, is het waardevol maar voor een vette huid helpt het om de talgproductie te verminderen. Je kunt het zelfs in je haar smeren als geweldig masker.

Rose hip olie

Oftewel Rozenbottel olie wordt in huidverzorgingsproducten meestal gebruikt om de sterke anti-verouderende eigenschappen. Het bevat veel Vitamine A wat helpt om je huidstructuur te verbeteren. Fijne lijntjes vervagen en littekens kunnen voorkomen worden als je regelmatig hiermee smeert. Het is ook een heerlijke moisturizer.

Chia Seed olie

Chiazaad olie is inmiddels heel bekend als superfood omdat het heel veel Omega 3, 6 en fytosterolen zoals EPA & DHA (ook in visolie) bevat. Supergezond! Maar voor de huid heeft het eigenschappen als ontstekingsremmend en stimulatie van celvernieuwing. Het kan je huidporieen verkleinen en een geïrriteerde huid kalmeren. 

He Shou Wu

Dit is een chinees kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt om gezond ouder te worden. Via de huid kan het tekenen van veroudering tegen gaan. Ook wordt het gebruikt bij acne en dermatitis (ontsteking van de huid).

Gynostemma

Dit kruid komt van de Japanse onsterfelijkheidsplant. Het wordt vaak verkocht als thee (Jiaogulan) en heeft echt een enorme waslijst aan kwaliteiten. In huidverzorging is het een absolute Anti-Aging held. Het zorgt voor meer elasticiteit waardoor rimpels er minder diep uitzien en jouw huid gewoon gezonder en sterker wordt.

Horsetail

Oftewel paardenstaart. Dit helpt wonden te genezen en versterkt het bindweefsel in je huid. Het vermindert striae en heeft anti jeuk eigenschappen. 

Calendula

Dit stofje is wat bekender voor velen. Het komt van de goudsbloem die de hele dag door licht en warmte van de zon absorbeert. Op de huid geneest het ontstekingen en stimuleert het de aanmaak van nieuw weefsel! En dat is goed! Het werkt beschermend, versterkend en verwarmend.

Mangosteen schil

Verward deze vrucht niet met een mango, daar heeft het eigenlijk niets mee van doen. In de schil van de mangosteen vrucht zit een heel speciaal soort antioxidant te weten xanthonen. Uit wetenschappelijke onderzoek van de Universiteit van Illinois staan deze in de aandacht voor de behandeling van ernstige ziekten. Voor de huid werkt het als een soort verdediging tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Verder bevordert het de microcirculatie. Dit verbetert de vitaliteit en uitstraling van de huid. 

Comfrey Leaf

Ook wel smeerwortel genoemd. Werkt huid en slijmvliesherstellend en ontstekingswerend. Geweldig voor de probleemhuid.

Sandalwood

Zorgt voor een gladde en glanzende huid. Vermindert oneffenheden.

Helichrysum olie

1 van de beste olien voor behandeling van allerlei huidproblemen. Zowel voor de huid zelf als het onderliggend weefsel. Het dringt dus diep door in de huid.

Natuurlijk Collageen

Zelf ben ik allang op de leeftijd dat schoonheid een extra handje nodig heeft. Voor mij is puur natuur heel belangrijk, daarom ben ik zo’n fan van deze producten van Anima Mundi. Met plezier gebruik is ze dagelijks en ik merk echt resultaat aan mijn huid, haar en nagels.

Natuurlijk Collageen