Skip to main content

Bijna de helft van alle Nederlanders heeft een tekort heeft aan Vitamine K. En dat is niet oké want daardoor lopen we risico om een ziekte te krijgen aan ons hart en de vaten die daaromheen lopen.

Je aderen die lekker soepel horen te blijven, gaan verkalken en worden hard. Nu kun je denken mwah, zal wel maar als je dus echt een tekort hebt aan Vitamine K dan is dat te vergelijken met het roken meerdere sigaretten per dag.

Vitamine K zit in kwark, groene groentes en dus in Rabarber…..vandaar de rabarber cake!

Hoe maak je hem! Je hebt nodig:

  • 2 stengels rabarber
  • 300 gram rijstemeel
  • 40 gram tapiocameel
  • 140 ml Havermelk
  • 2 biologisch eieren
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 theelepel kaneel en een snufje zout
  • 2 eetlepels zachte bruine suiker
  • 1 banaan
  • kaneelsuiker

Snij de rabarber in de lengte doormidden en snij er vervolgens gelijke stukken van zodat ze mooi netjes naast elkaar in je bakblik passen. Dat ziet de cake er straks namelijk heel leuk uit want het oog wil ook wat..

Meng alle ingrediënten door elkaar met een mixer zodat er een mooi beslag ontstaat. Vet het bakblik in met roomboter en strooi er een heel dun laagje kaneelsuiker overheen.

Leg vervolgens de doorgesneden stengels rabarber netjes naast elkaar. Schep nu het cakebeslag erover en zet het in een voorverwarmde (180 graden) oven. Na ongeveer 40 minuten is hij klaar!

Zoals je ziet gebruik ik in deze cake wat suiker maar dat is helaas niet te voorkomen want rabarber is natuurlijk best zuur. Maar doordat je rijstmeel in deze cake gebuikt en geen witte bloem zullen de suikers iets minder snel je bloedsuikerspiegel omhoog gooien…vooruit dan maar!

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder