Een Raw food taart (dus niet in de oven gebakken) met avocado…. Tja, daar zal niet iedereen warm voor lopen vermoed ik, maar hij is verassend lekker met een krokante bodem en een romige maar frisse vulling. Ik wist het eerst ook niet maar met avocado kun je echt de meest lekkere dingen maken. Je kunt er ijs van maken en pudding of een cake mee bakken of dus deze mooie avocado raw food taart!
Voor de bodem van de avocado raw food taart heb je het volgende nodig:
- 50 gram gemengde noten
- 50 gram amandelen
- 25 gram pistachenoten
- 25 gram kokosrasp
- 25 gram kokosolie
- 25 gram cacaoboter
- 5 kleine dadels vermalen
Laat de kokosolie en de cacaoboter smelten. Vermaal alle noten en dadels en vermeng ze met het kokosrasp. Voeg de overige ingrediënten toe en meng het goed. Bekleed een kleine taartvorm met plasticfolie en smeer hier het notenmengsel goed over uit. Zorg voor een mooi opstaand randje en zet het in de vriezer om uit te harden.
Nog even de gezondheidsbevorderende effecten van avocado:
Ontstekingsremmend
Het vermogen van de avocado om de kans op ontstekingen te verminderen, staat vast in de wetenschappelijke wereld. De term ontstekingsremmend is dan ook bij uitstek de passende omschrijving voor de avocado.
Er zijn vijf stoffen in de avocado die voor deze functie zorgen:
- fytosterolen
- carotenoïden
- diverse antioxidanten
- omega 3-vetzuren
- polygehydroxyleerde vetalcoholen (PSA).
Bovenstaande stoffen blijken volgens wetenschappelijk onderzoek te werken in het voorkómen van artrose en reumatoïde artritis. Een interessant mechanisme hierin is dat de zogenoemde fytosterolen voorkomen dat er teveel prostaglandine E2 (onstekingsvormend) in het bindweefsel wordt aangemaakt. (Bron: MMV)
Voor de vulling:
- 1 rijpe avocado
- 1 grote of 2 kleine rijpe bananen
- 1 kiwi
- 50 gram kokosolie
- 25 gram cacaoboter
- limoensap van 2 limoenen vers of uit een flesje
- 3 eetlepels honing
- 10 druppels stevia
- snuf zout
los een zakje Agar Agar op in 100 ml kokos/rijstemelk (dit zit in een melkpak en niet in een blikje)
Doe de avocado met de bananen en kiwi in een blender. Giet er de gesmolten kokosolie en cacaoboter bij en vervolgens de honing, steviadruppels, snuf zout, opgeloste Agar Agar en limoensap. Blenderen tot een smeuïg geheel en giet dit over de bodem. Laat dit ook even opstijven in de vriezer (niet tot ie bikkelhard is!) en zet hem daarna in de koelkast. Wel binnen 1 dag opeten
Englisch!
Avocado Raw food pie. A Raw food pie (not baked in the oven) with avocado…. Well, I suspect not everyone will be excited about that, but it is surprisingly tasty with a crispy bottom and a creamy but fresh filling. I didn’t know it at first either, but you can really make the most delicious things with avocado. You can make ice cream with it and bake pudding or a cake or this beautiful cake!
For the bottom of the avocado raw food pie you will need the following:
50 grams of mixed nuts
50 grams of almonds
25 grams of pistachios
25 grams coconut grater
25 grams of coconut oil
25 grams of cocoa butter
5 small dates crushed
Melt the coconut oil and cocoa butter. Grind all the nuts and dates and mix them with the grated coconut. Add the rest of the ingredients and mix well. Line a small cake tin with plastic wrap and spread the nut mixture over it. Make sure it has a nice raised edge and put it in the freezer to harden.
For the filling:
1 ripe avocado
1 large or 2 small ripe bananas
1 kiwi
50 grams of coconut oil
25 grams of cocoa butter
lime juice from 2 limes fresh or from a bottle
3 tablespoons honey
10 drops of stevia
pinch of salt
dissolve a bag of Agar Agar in 100 ml coconut/rice milk (this is in a milk carton and not in a can). Put the avocado with the bananas and kiwi in a blender. Pour in the melted coconut oil and cocoa butter, then the honey, stevia drops, pinch of salt, dissolved Agar Agar and lime juice. Blend until smooth and pour over the bottom. Let this also set in the freezer (not until it is rock hard!) and then put it in the fridge. Eat it within 1 day!