Skip to main content

Kurkuma, of eigenlijk Curcumine speelt in de Ayurvedische geneeskunde al eeuwen een grote rol. Er zijn veel onderzoeken gedaan bij dieren en daaruit bleek dat het een ontstekingsremmende werking heeft. Verder kwamen er positieve resultaten uit met betrekking tot tumoren, hartritmestoornissen, Alzheimer en reuma. Alle reden om wat vaker Curcumine op het menu te zetten. Vandaar dit blog over Gouden Moon Milk met Curcumine!

Ook al ben je heel gelukkig en gezond dan nog is het goed om geregeld Curcumine (liefst dagelijks) te eten want het helpt je lichaam bij de bestrijding van zware metalen, schadelijke bacteriën en virussen waar we dagelijks volop mee te maken hebben. Denk aan uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen, niet natuurzuivere verzorgingsproducten, straling, pesticiden. Je wil niet weten waar je lichaam allemaal mee te dealen heeft de hele dag door.

Maar don’t worry! Je lichaam is heel goed in staat om zelf giftige stoffen weer af te voeren. Het heeft alleen wel wat hulp daarbij nodig…van jou! Daarom is gezond eten en het slikken van Superfood zo belangrijk. Bij een zeer uitgebalanceerd leven is dat niet nodig, maar wie leeft er nog zo? Zelf ik niet.

Nu kun je natuurlijk een beetje kurkuma over je nasi strooien, maar dat heeft helaas weinig effect. Bij alle gezondsheids-bevorderende stoffen is het van belang om te weten wat de opneembaarheid van je lichaam is. Met andere woorden, je kunt wel een potje achterover gooien, maar als je lichaam het vervolgens zonder gebruik weer je lichaam uitwerkt, heeft het geen enkele zin. En jij maar denken dat je zo goed bezig bent. 

Ook kurkuma wordt slecht opgenomen. Dit kun je oplossen door het bijvoorbeeld middels deze gouden melk in te nemen. Dit wisten de oude Indiers natuurlijk allang want zij bedachten de zogeheten “Golden Milk”.  Je kunt het zoeten met honing en eventueel bestrooien met wat kaneel. Mijn inziens een heerlijk warme drank ter vervanging van koffie, thee of chocolademelk met slagroom.

Ook met de andere super gezonde poeders & tonics van Anima Mundi kun je gezonde drankjes maken. Lees hiervoor dit blog.

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder