Skip to main content

Je kunt mij geen groter plezier doen dan een nachtje in een hotel ergens. Waar maakt me niet eens zoveel uit, als het hotel maar leuk is! Ik heb het grote geluk dat ik al heel wat mooie hotels van binnen heb mogen zien. Maar dit Blog gaat over Het leukste hotel van Amsterdam. Voor mij dan!

Rond mijn 18e werkte ik een aantal jaar in hotel Krasnapolsky, wie kent het niet. midden in het centrum van Amsterdam met ons kantoor vooraan, dus elke dag uitzicht over de Dam & elke dag naar de Bijenkorf. Hoe uniek! Inmiddels werk ik al heel wat jaartjes een paar dagen per week in een hotel in Wijk aan Zee. 1 van de nog maar weinige hotels in Nederland die zo dicht aan zee liggen en tegelijkertijd in de duinen. Door mijn werk let ik in hotels als vanzelf op details en hoe er gewerkt wordt, daar leer je van!

Een aantal jaar geleden had ik het grote geluk dat mijn vriendin Ans ons geregeld trakteerde op een weekendje weg in Amsterdam. Super gezellig met haar want altijd dikke pret maar ook zo gaaf want ze koos niet bepaald de minste hotels uit. We verbleven in Hotel the Grand, Het W-Amsterdam, Het Amrath en top of the bill, het Waldorf Astoria! Dat was allemaal zo leuk, heel dankbaar ben ik dat ik dat mee heb mogen maken met haar. Jezelf even onderdompelen in een wereld van luxe, wie wil dat nu niet! 

5 sterren luxe is geweldig om eens mee te mogen maken maar dat maakt voor mij een hotel niet perse een 1e keuze. Dan let ik toch op andere dingen. Hoeveel zorg is er besteed aan het geheel. En dan kom ik dus bij het leukste hotel van Amsterdam! Hotel Estherea! Ook wel meteen het meest hysterische hotel waar ik ooit ben geweest. Maar wel op een zeer luxe manier en met heel veel smaak gedecoreerd.

Jullie weten dat mijn huis vooral wit is en in hotel Estherea is niks wit behalve de handdoeken. Maar zo ontzettend gaaf! 1 explosie van kleur en prachtige dessins, het kan niet anders dat dat degene die hier de styling doet, een enorm vrolijk en kleurrijk persoon is. Het leukste hotel van AmsterdamElke kamer ziet er anders uit en hun de eigen stijl weten ze heel mooi overal in door te voeren. En daar hou ik zo enorm van! De badslippers, het koffiebekertje, het doosje lucifers en zelfs de wc rol op het toilet. Alles klopt, geweldig!

Maar ook de service is top, een groep gezellige mensen waren aan het werk. Gewoon normaal, geen stijve robotjes maar vriendelijk. We kregen een gratis upgrade naar de suite en ik weet uit ervaring dat je daar gasten een heel groot plezier mee doet. We blijven toch Hollanders, meer voor minder geld is altijd welkom 😉

In de lobby stond een prachtige tafel omringt door vogels, vlinders, en een hoop smaakvolle glitters. Hier mag je de hele dag door water met smaakjes pakken, de heerlijkste koffiesoorten (in die superleuke bekertjes) en de etagere met lekkere koekjes en cake maakte het wel echt compleet en super gastvrij.

Het leukste hotel van AmsterdamHet bed was groot en lag heerlijk, het bad had bubbels en schuim tot bijna aan het plafond. Als je dat gezellig vind, kun je met z’n tweeën tegelijk douchen en het flesje parfum wat op het buro stond, mocht ik zo meenemen. Hoe lief en lekker dat het ruikt! Ik had daar even de tijd om mezelf heerlijk in te smeren met mijn ASMI Body oil mmmm! Dat is geeft ook een op en top luxe gevoel, lekker badderen en smeren. Het leukste hotel van Amsterdam

De volgende ochtend stond er een zeer uitgebreid fijn ontbijt klaar. Alles smaakvol gepresenteerd waardoor je het gevoel krijgt, hier ga ik eens even heel rustig van genieten. Vers geschild fruit, bagels, allerlei soorten mini muffins (red velvet, yum!), kleine roze donuts, ik vind ze eigenlijk niet lekker maar toch roepen ze me altijd. Heerlijk knapperig brood, verse sapjes en smoothies, eitjes gebakken in een mooi rondje (details…… I love it).

En dan ligt het hotel ook nog eens op de Singel, dichtbij alles eigenlijk. Het station, parkeergarages en het altijd leuke centrum van Amsterdam. De Negen Straatjes, de Utrechtsestraat, De Jordaan, heerlijk om doorheen te slenteren zonder doel en de meest origineel winkeltjes en restaurantjes tegen te komen. Ontloop de Kalverstraat en Amsterdam is een fantastische stad waar ik al mijn hele leven verliefd op ben. 

Tip, een voordeel van deze rot lockdown als gast!  Veel hotels in Amsterdam die in andere tijden onbereikbaar zijn voor normale portemonnees zoals die van mij, kun je nu boeken voor een leuke prijs en ook eens genieten van luxe en smaak.

En op zulke mooie kamers, is het een feestje om daar te eten!

Enjoy!

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder