Skip to main content

Het is zo heerlijk om te zien hoe creatief er tegenwoordig omgegaan wordt met groente! Zelfs in restaurant is groente steeds vaker hoofdzaak en niet langer die 2 sperziebonen met een gestoofde wortel. Bloemkool eet ik zelden, maar sinds ik ontdekt heb hoe goed je hem kunt grillen, staat gegrilde bloemkool met parmezaanse kaas regelmatig op ons menu thuis.

Het is ook nog eens heel gemakkelijk en snel te maken. Nog een voordeel van bloemkool is, dat je het best lang kunt bewaren. Zo heb je altijd een lekkere groente in huis als snack of bij het avondeten.

 

Gegrilde bloemkool met parmezaanse kaasHoe maak je de gegrilde bloemkool met parmezaanse kaas en wat heb je nodig?:

1 flinke bloemkool, goede olijfolie, 3 tenen knoflook, tijm, citroensap en flink veel parmezaanse kaas.

Bereiding:

Probeer de bloemkool in plakken te snijden van ca. 1 centimeter dik. Dat gaat waarschijnlijk niet helemaal lukken, geeft niet, smaak is hetzelfde! Leg de rauwe bloemkool op een vel bakpapier op een ovenplaat. Meng in een schaaltje flink wat olijfolie met de fijngesneden knoflook en gedroogde tijm. Verdeel dit over de bloemkool.

Strooi de parmezaanse kaas erover en laat het 20 minuten grillen op ca. 200 graden. Als het klaar is en beetgaar, dan sprenkel je er nog wat citroensap overheen. Heerlijk om zowel warm als koud te eten en past perfect in een koolhydraatarm dieet!

Gegrilde bloemkool met parmezaanse kaas

Wist je dat bloemkool een heel gezonde groente is? Doordat er veel vitamine K in zit heeft het een ontstekingsremmende werking. Bloemkool behoort tot de Brassicaceae familie, net zoals broccoli. Alle groenten uit deze familie verkleinen de kans op kanker. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door de chemische verbinding I3C, die in grote hoeveelheden te vinden is in groenten zoals broccoli, bloemkool en spruitjes. (Bron: MMV)

Ook behoort de bloemkool tot de groenten met het hoogste percentage calcium. De meeste calcium zit overigens in de groene bladeren. Gooi deze dus niet weg!

Ik ben ook dol op het juicen van fruit en groente in de slowjuicer. Hier vind je een super gezond en overheerlijk recept daarvoor.

Het allergezondste sapje

English!

It is so wonderful to see how creative people are dealing with vegetables these days! Even in restaurants, vegetables are increasingly the main focus and no longer those 2 green beans with a stewed carrot. I rarely eat cauliflower, but since I discovered how well you can grill it, grilled cauliflower with parmesan cheese is a regular on our menu at home.

It is also very easy and quick to make. Another advantage of cauliflower is that it can be stored for a long time. This way you always have a tasty vegetable at home as a snack or with dinner.

How do you make the grilled cauliflower with parmesan cheese and what do you need?:

1 large cauliflower, good olive oil, 3 cloves of garlic, thyme, lemon juice and plenty of parmesan cheese.

Preparation:

Try to cut the cauliflower into slices about 1 centimeter thick. That probably won’t work, don’t worry, taste is the same! Place the raw cauliflower on a sheet of baking paper on an oven tray. In a small bowl, mix a lot of olive oil with the finely chopped garlic and dried thyme. Spread this over the cauliflower.

Sprinkle the parmesan cheese over it and let it grill for 20 minutes at about 200 degrees. When it’s done and al dente, sprinkle some lemon juice over it. Delicious to eat both hot and cold and fits perfectly in a low-carb diet!

Did you know that cauliflower is a very healthy vegetable? Because it contains a lot of vitamin K, it has an anti-inflammatory effect. Cauliflower belongs to the Brassicaceae family, just like broccoli. All vegetables from this family reduce the risk of cancer. This is most likely due to the chemical compound I3C, which can be found in high amounts in vegetables such as broccoli, cauliflower and Brussels sprouts. (Source: MMV)

Cauliflower is also one of the vegetables with the highest percentage of calcium. Most of the calcium is in the green leaves. So don’t throw it away!

 

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder