Skip to main content

Dit gevuld speculaas (rawfood) is een iets gezonder & heerlijk alternatief voor de gewone gevuld speculaas uit de winkel.

Voor veel mensen is boodschappen doen op het moment gewoon niet te doen door de overvloed aan marsepein, chocola, pepernoten en borstplaat dat bijna als vanzelf in je boodschappenkarretje verdwijnt. Dit geldt ook zeker voor mij want ik hou ontzettend van zoet. De enige oplossing die ik hier voor heb is: gewoon niet kopen, ik weet het anders ook niet. Dat lukt overigens niet altijd.

Dit gevuld speculaas (rawfood) is een goed alternatief. Het smaakt lekker zoet, pittig en het vult enorm! Dus je hebt aan een klein stukje genoeg en niet de behoefte om een hele speculaas staaf op te eten. Het bevat wel echt veel kilocalorieën en suikers, dus let op!

Wat heb je nodig:

  • 400 gram gemengde rauwe noten
  • 125 gram amandelmeel of zelf amandelen vermalen
  • 6 grote zachte dadels
  • 3 eetlepels donkere agavesiroop (of maplesirup)
  • 2 a 3 eetlepels dikke creme honing
  • 6 eetlepels kokosolie
  • veel speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille
  • eventueel 10 druppels sinaasappelextract
  • 1 eetlepel limoensap

Maal de gemengde noten fijn en snij de dadels zo fijn mogelijk en meng het door elkaar. Doe er lekker wat speculaaskruiden, een snuf zout, 3 eetlepels agavesiroop en 3 eetlepels kokosolie door en meng het goed door elkaar. Bekleed een platte bak met plasticfolie en doe de helft van dit mengsel erin en druk het heel goed aan.

Vervolgens meng je door het amandelmeel, de dikke honing, vanillepoeder, sinaasappelextract en 3 eetlepels kokosolie. Het moet een beetje plakkerig zijn. Doe dit bovenop de onderste laag. Hierboven kan de andere helft van het notenmengsel. Je hebt nu 3 lagen, even goed aandrukken en laat dit in de vriezer stevig worden. Na een uurtje snij je er naar wens blokken of repen van en die bewaar je per stuk in wat plasticfolie in de koelkast of vriezer.

 

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder