Skip to main content

Basilicum is een plantje met voor ons veel goede eigenschappen. Het helpt bij verkoudheid en misselijkheid door het als thee te drinken. Het is goed voor je ogen (Vitamine A) en het heeft een insect verdrijvende werking. Vandaar dit recept voor een Basilicum smoothie!

Wil je het gebruiken als insecten verdrijver dan moet je je wel eerst helemaal insmeren met basilicum blaadjes wat mij vrij omslachtig lijkt. Je kunt je ook eerst laten steken door een mug en dan de bult insmeren met een gekneusd basilicumblaadje, helpt tegen de jeuk!

Ik heb een heel plantje gebruikt dus hij smaakt behoorlijk naar basilicum. Wil je dit niet dan het plantje alleen even bijknippen en de smoothie aanvullen met een andere groente zoals bijvoorbeeld spinazie of postelijn.

Het volgende heb ik gebruikt voor deze basilicum smoothie:

  • 1 avocado (belangrijk!)
  • 1 banaan
  • 1 hele bos basilicum
  • 1 kleine kwart watermeloen (of een halve ananas)
  • 1 halve komkommer
  • 1 blikje kokoswater
  • 1 biologische citroen

Deze basilicum smoothie is niet heel zoet. Wil je dat wel voeg dan nog een extra banaan bij of ander zoet fruit. Je kunt natuurlijk ook wat vruchtensap bijschenken zonder toegevoegde suikers. Doordat je vet in de vorm van avocado in deze smoothie doet, zullen de suikers minder snel in je bloedbaan komen. Vet vertraagd namelijk de lediging van de maag.

Citroen is een natuurlijk conserveringsmiddel. Daarmee kun je de smoothie maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.

Hier een recept naar een ander smoothierecept! 

Om je smoothie nog gezonder te maken, kun je er gepeld hennepzaad doorheen doen.

Dit is ontzettend gezond (gezonde vetten en eiwitten) plus het zorgt ervoor dat je je smoothie ook een beetje moet kauwen.

 

Daardoor worden de voedingsstoffen nog beter opgenomen tijdens de spijsvertering.

Smoothie met hennepzaad

 

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder