Skip to main content

Bloemkoolpizza lekker en gezond !

Deze bloemkoolpizza is heel leuk om als avondeten of lunch te eten maar het is natuurlijk geen pizza zoals wij die kennen.

Dit gerecht is een grappige manier om je groente “anders” te eten. Zelf lust ik niet graag bloemkool als zijnde gekookt met een sausje en aardappelen. Ik ben wel met de Hollandse pot opgegroeid maar sinds ik voor mezelf (en gezin) kook staat het nooit meer op tafel. Ik hou er gewoon niet van…dus bloemkoolpizza it is!

Voordat ik begin met het recept, de bloemkool kun je ook vervangen door courgette, alleen daarmee wordt de bodem ws wel iets natter.

Wat heb je nodig:

  • 2 kleine of 1 halve grote bloemkool
  • 2 biologische eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • tomatensaus (liefst zelf vers gemaakt!)
  • kastanjechampignons
  • peper, zout en tijm
  • eventueel ander pizza beleg

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bloemkoolroosjes en vermaal ze in een keukenmachine of met een rasp. Doe de vermalen bloemkool in een schaal en roer er de 2 eitjes en de geraspte kaas doorheen. Beetje peper, zout en tijm erbij voor een echte Italiaanse smaak! Leg deze bloemkoolbrij op een vel bakpapier en smeer het een beetje uit. Leg er vervolgens een stuk plasticfolie overheen en rol het mooi uit met een deegroller of een glazen fles. Deze bodem bak je in ca. 15 tot 20 minuutjes af in de oven. Laat hem niet te donker worden!

Haal de bodem uit de oven en smeer er de tomatensaus overheen. De plakjes kastanjechampignons kun je er rauw opleggen of ze eerst even opbakken in een koekenpan. Strooi nog wat kaas over de pizza en doe hem nog even 5 minuutjes in de oven.

De bloemkoolpizza kun je natuurlijk verder versieren met wat je zelf lekker vindt zoals mozzarella of wat plakjes kipfilet.

Dit is ook een lekker recept met bloemkool! Gegrilde bloemkool met parmezaanse kaas.

Gegrilde bloemkool met parmezaanse kaas

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder