Skip to main content

Sushi in a Bowl

Op zijn tijd vind ik Sushi lekker om te eten. Het nadeel vind ik dat ik het altijd moet bestellen.  Tweemaal in mijn leven heb ik geprobeerd om zelf sushi rollen te maken maar dat was geen succes…..  Geduld is niet mijn sterkste kant,  zo ook niet met het maken van sushi. De kleefrijst in combinatie met het feit dat ik de rol altijd veel te dik maak, zorgt ervoor dat ik het hele gebeuren het liefst in de groene bak gooi. Wat ik uiteraard niet doe! Maar de oplossing ligt in dit overheerlijke gerecht…Sushi in a bowl.

Het volgende heb je nodig:

  1. sushi rijst (Ik gebruik echter Spelt of Bulgur…veel voedzamer!)
  2. verse vis in reepjes (ik heb zalm en tonijn gebruikt)
  3. wasabimayonaise
  4. shoyu saus
  5. geroosterde sesamzaadjes
  6. omelet in reepjes
  7. komkommer of courgette in reepjes
  8. avocado in reepjes
  9. geroosterde sesamolie
  10. rijstazijn en scheutje olijfolie

Kook de rijst (of spelt of bulgur) zoals aangegeven op de verpakking, giet het af en laat het afkoelen. Pak leuke kommetjes/schaaltjes van een grootte zodat er een 1-persoons maaltijd in past. Maak van de wasabimayonaise, rijstazijn en olijfolie een sausje. Schep in elk kommetje rijst (of spelt of bulgur ;-)) zodat er een flinke bodem ontstaat. Sprenkel over de rijst van shoyu saus en sesamolie. Vervolgens ga je de vis, komkommer, reepjes omelet en avocado verdelen op zo’n manier dat het er ook mooi uitziet. Sprenkel hier weer wat shoyu saus en sesamolie over (niet teveel). Eventueel een beetje herbamare kruidenzout. Als laatste verdeel je er kleine kloddertjes van de groene wasabi mayonaise over en strooi je er de geroosterde sesamzaadjes over. Nu is het klaar om op te eten!

Wat ik dit keer ben vergeten zijn de nori-vellen. Je kunt een nori-vel even licht roosteren in een koekenpan en daar dan reepjes van knippen en als laatste toevoegen. Dat maakt het natuurlijk pas echt af!

Even een groot glas groentesmoothie erbij en het avondmaal is compleet en supergezond!

Wil je graag gezonder gaan leven en misschien wel een aantal kilo afvallen? Dan is mijn E-book met supplementen “Gezonder en slanker met Joy2Woman” vast en zeker iets voor jou. Je leert in een aantal weken tijd om gezondere keuzes te maken. Je wordt ondersteund door de informatie en tips die ik je geef en door het supplementen pakket dat erbij zit. Het gemak zit hem in het schema dat ik je geef en alle recepten! Doe je mee? Klik dan op onderstaande foto om meer te lezen.

Gezonder & slanker met Joy2woman

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder