Skip to main content

Hoe kom je aan voldoende groente per dag? Nou, door dagelijks een groentesmoothie te drinken.

Volgens mij eten er nog maar weinig mensen 200 gram groente per dag wat toch echt wel het minimum is, ik weet het eigenlijk wel zeker. Groentesmoothies gaan inbrengen in je dagelijks eetpatroon is zo’n makkelijke manier om veel verse groente binnen te krijgen dat ik nog steeds niet begrijp dat niet iedereen ze maakt.

Groentesmoothie

Ze zijn ook echt heel lekker, natuurlijk het is even wennen… De kleur werkt niet helemaal mee. maar als je ziet wat voor gezonds er allemaal in gaat, kun je niet anders dan er heel blij van worden.

Doordat je de hele groente gebruikt en deze niet uitperst, krijg je met deze groentesmoothie ook nog eens alle vezels binnen. Als je jezelf daarbij aanleert om een beetje op de smoothie te kauwen (voor de spijsvertering) dan heb je echt een supermakkelijke supergezonde superlekkere manier om je vitaminen en mineralen niveau op peil te houden.

Dat kauwen kun je bevorderen door in je glas smoothie een schep gepeld hennepzaad te doen. Daar moet je wel op kauwen. In hennepzaad zitten ook nog eens enorm veel eiwitten en goede vetten die je lichaam heel goed kan gebruiken.

Een lekker voorbeeld van een fijne groentesmoothie:

  • 1 avocado (mag niet ontbreken voor de smeuigheid, romigheid en de juiste vetten!)
  • 1 grote banaan (lekker zoet)
  • 2 handenvol verse spinazie
  • 1 grote hand vol snijbiet
  • 1 doosje bevroren mangoblokjes (of 1 verse)
  • ijskoud water

Je kunt eindeloos variëren met groente…..andijvie, rucola, raapstelen, witlof, basilicum, peterselie…allemaal prima te gebruiken.  Als je een hele citroen (zonder schil) toevoegt zorg je ervoor dat de smoothie 2 dagen goed en mooi op kleur blijft.

Heel veel succes met blenderen!

Wat vind je van dit recept van de Avocado Rawfood taart?

Avocado raw food taart

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder