Skip to main content

LATTE MACCHIATO IJSJES

Als je gek bent van Latte Macchiato of koffie verkeerd dan zul je deze ijsjes zeker waarderen!

Ik ben toch wel een beetje verslaaf aan mijn dagelijkse overheerlijke glas latte Macchiato maar met warm weer valt het nooit zo goed. Ik krijgt het er heel warm van. Daarom zijn deze ijsjes zo fijn want echt gemaakt van koffie!

Misschien heb je nog ergens onderin je la met plastic tupperware bakjes, ijslollie vormpjes liggen uit vroeger tijden 😉 en anders zijn ze te koop bij de Hema of Blokker.

Latte Macchiato ijsjes

Je hebt maar 2 ingrediënten nodig voor deze latte macchiato ijsjes namelijk sterke koffie en slagroom (en oké….een beetje honing of stevia).

Schenk in de ijslollie vormpjes een laagje slagroom. Als je ongezoet echt niet lekker vindt, dan kun je de slagroom een klein beetje zoeten met suiker, honing of zoetstof.

Zet de vormpjes in de vriezer om de slagroom een beetje hard te laten worden maar steek de stokjes er nog niet in! Zet ondertussen wat sterke koffie en zoet deze met wat honing en laat de koffie goed afkoelen.

Meng door de koffie een scheutje slagroom. Haal de Latte Macchiato ijslollies uit de vriezer en schenk de vormpjes verder vol met de afgekoelde koffie. Steek de stokjes in de vormpjes, en zet ze weer in de vriezer en ze zijn klaar!

Echt een traktatie…. probeer ook eens mijn raw caramel chocoladereep te maken!

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder