Skip to main content

Er bestaat een zelfgemaakt drankje wat ik wel het allergezondste sapje dat je kunt drinken durf te noemen. Vanuit mijn rawfood tijd heb ik zeker 10 jaar lang dagelijks groentesmoothies gedronken. De laatste tijd is dat wat minder en vind ik een helder sap (dus zonder de vezels) even iets prettiger voor mijn lichaam. Het hoeft dan geen moeite te doen om de boost aan voedingsstoffen op te nemen.

Het verschil tussen een juice (sapje) en een smoothie is dat je bij het eerste het sap ergens uitperst. Bij een smoothie blender je de hele vrucht/groente. Om een juice (sapje) te maken heb je een slowjuicer of een sapcentrifuge nodig. Ik heb de voorkeur voor een slowjuicer omdat deze veel beter het sap uitperst. Bij een sapcentrifuge gaat er veel sap verloren en dat is zonde. Met de slowjuicer is het wel iets meer werk want je moet het groente en fruit kleiner snijden.

Het allergezondste sapje

Wat zit er het allergezondste sapje gemaakt met de slowjuicer: rauwe biet, rauwe wortel, appel of peer, bleekselderij, verse gember, 1 hele bio citroen met schil, kurkuma & kaneel.

Rauwe biet: rauwe biet bevat een bijzondere combi van allerlei stofjes. Met hele ingewikkelde namen die zeer krachtig werken als antioxidant & ontstekingsremmend zijn. Eet ze wel rauw want bieten die langer dan 15 minuten gekookt worden verliezen deze kracht.

Gember: Uit onderzoek is gebleken dat onder mensen die driemaal per week gember eten, minder darmkanker voorkomt. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat patiënten die 28 dagen elke dag 2 gram gember consumeerden, een aanzienlijke vermindering van ontstekingsprocessen in de dikke darm hadden. Behalve tegen darmkanker werkt gember ook tegen eierstokkanker.

Kurkuma: Curcumine is actief op DNA-niveau, zo wees laboratoriumonderzoek van het Anderson Cancer Centre van de Universiteit van Texas uit. Ook zou kurkuma de toevoer van brandstof naar tumorcellen afsluiten. Bij inname van 6 tot 10 gram per dag (bij dieren) verdween de tumor in sommige gevallen zelfs helemaal. Op bescheiden schaal is curcumine getest op mensen met kanker en de resultaten zijn redelijk positief. Voor een betere opname van Curcumine is peper en vet nodig. Eet bij deze juice een halve avocado met peper, een snufje kruidenzout en wat olijfolie dan ben je helemaal goed bezig!

Het allergezondste sapjeBleekselderij: Bleekselderij bevat phthaliden. Deze stoffen maken de spieren rondom bloedvaten rustig en relaxed. De bloedvaten gaan wijder open staan en laten het bloed onder een lagere druk stromen. Cumarine helpt de vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren. Van acetyleniciden is wetenschappelijk aangetoond dat het de groei van tumoren stopt.

Wortel: Wortel bevat de fytonutriënten falcarinol en falcarindiol en deze blijken de groei van darmkankercellen te stoppen. Anderhalf glas wortelsap per dag blijkt al een significant effect te hebben op onze darmcellen.

Appel: Uit onderzoek van de universiteit van Wisconsin is gebleken dat prostaat- en borstkankercellen trager groeiden en minder lang overleefden door de antioxidanten in de appel. Tevens neemt na het eten van appels het margine-niveau toe dat helpt de groei van tumoren te onderdrukken.

Citroen: Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevat citroen de stof limonoïde wat helpt verschillende kankersoorten aan te vallen waaronder mond-, huid-, long-, borst-, maag-, en darmkanker

De kaneel geeft deze juice een heerlijk kruidige smaak. Wil je meer weten over voedingsmiddelen die je kunnen beschermen tegen kanker, kijk dan eens op de site van MMV.

Het allergezondste sapje

Wil jij ook een slowjuicer? Die ik heb is niet meer te krijgen maar degene op de foto hieronder is hetzelfde en van vergelijkbare topkwaliteit. Het is een hele aanschaf maar je doet er waarschijnlijk je hele leven mee. Wil je deze, dan kun je hem via mij bestellen voor € 299,-. Als je op de foto klikt kun je wat info meer lezen. Wil je hem bestellen, stuur mij hiervoor een mail op info@joy2woman.nl. De prijs geldt niet op de website waar je naartoe gelinkt wordt!


Ik ben ervan overtuigd dat een levensstijl

  • waarbij je veel groente, fruit, kruiden en oliën tot je neemt
  • waarbij je let op toxische stoffen in verpakkingen, huidverzorging & schoonmaakmiddelen
  • waarbij je lekker veel wandelt en rekt & strekt
  • waarbij je je stresslevel probeert laag te houden
  • waarbij je vertrouwen houdt ook wanneer “life knocks you down”

positief bijdraagt aan een gezond lichaam en een rustige geest!

Bron: MMV

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder