Skip to main content

Karin woont op Ibiza maar ik ging voor het eerst daar op vakantie met mijn ouders, zus en haar vriend toen ik 14 jaar was. We verbleven in een hotel in San Antonio, (Osiris) en ik werd vreselijk verliefd op Roberto, de zoon van de eigenaar. Wel honderd keer per dag liep ik langs de receptie waar hij werkte en achteraf begreep ik dat hij turfde hoe vaak ik langsliep. 🙂 Hoe grappig is dat! We hebben daarna jarenlang naar elkaar brieven geschreven en er ontstond een fijne vriendschap. Tot voor kort ben ik nog heel vaak teruggegaan naar hem en zijn superleuke vrouw Maria en hun dochters. Wil je weten welk mooie en gezellige hotel zij hebben, klik dan op de foto!


Sinds kort heb ik contact met Karin van Happy Hearted Tee en Karin (@curlykaar op insta) woont op Ibiza. En eerlijk is eerlijk, dat zou ik oprecht ook best wel willen. Ik ken het eiland redelijk goed, ben er nu een keer of 8 geweest en het voelt fijn daar. Mensen zien Ibiza veelal als party eiland of voor rijke BNN-ers maar het is zoveel meer. Maar dat laat ik Karin graag vertellen. Ik heb haar een aantal vragen gesteld. Ben je ook benieuwd?! lees dan lekker verder en fantaseer er op los!

1. Je woont nu ca. 8 jaar op Ibiza. Wat is er in jouw leven gebeurd dat jij daar nu woont? 2013 was het jaar dat ik voor het eerst op Ibiza kwam. Een vriend van mij woonde hier 6 maanden per jaar en had me uitgenodigd voor een weekje welverdiende rust. En vanaf het moment dat ik voet op het eiland zette voelde het als mijn thuis. Ik heb me eigenlijk nooit een toerist gevoeld en diep in mijn hart voelde ik dat ik ooit een keer op het eiland zou gaan wonen.

Vanaf dat moment ging ik twee keer per jaar op vakantie naar Ibiza, huurde een leuk klein huisje en een auto en deed net of ik er al woonde. Eigenlijk was ik toen al bezig met het manifesteren van mijn droom: wonen en leven op dit mooie eiland.

In 2017 ontmoette ik mijn Stephan en in april 2018 gingen we voor het eerst samen op vakantie naar Ibiza en hij had gelijk zoiets van “waarom gaan we hier niet wonen?” We waren gewoon toe aan iets nieuws, Stephan werkte al 25 jaar in de sales met maatpak, stropdas, files, alles erop en eraan en daar was hij klaar mee, hij wilde naar zijn werk in een t-shirt en slippers.

Zelf was ik werkzaam in de interieurbranche, altijd met veel plezier gedaan, heerlijk creatief maar mijn droom was toch wonen op dat kleine eiland.
Toen we terug waren in Nederland, na onze vakantie, hebben we gelijk actie ondernomen om ons plan te verwezenlijken en binnen een jaar woonden we op Ibiza, eind februari 2019 kwamen we aan met de boot in Ibiza stad. We hebben nooit een moment van twijfel, angst of spijt gehad tijdens onze voorbereiding om te verhuizen.Alles verliep ook vloeiend zonder tegenslagen. Het voelde gewoon goed.

2. Hoe voelt dat om op een eiland te wonen. Wetende dat je alleen met een vliegtuig of boot weg kunt. Voor mij voelt het heerlijk om op een eiland te wonen, ik hou van de zee en die is nu overal. Toen ik nog in Nederland woonde had ik ook een voorliefde voor de Waddeneilanden en ging geregeld naar Texel of Terschelling. Een eiland heeft altijd een bepaalde sfeer, leuke kleine dorpjes die je in een soort vakantiestemming brengen. Ik hou daarvan.

Het feit dat we alleen per vliegtuig of boot van het eiland af kunnen had me nog nooit bezig gehouden totdat er een lockdown kwam. Toen realiseerden we ons wel dat je op zo’n moment wel ietwat geïsoleerd bent van de buitenwereld. Maar verder denk ik daar niet over na en zie het niet als een probleem.

3. Hoe is het dagelijks leven op Ibiza. Er is vast een groot verschil in het verblijf in winter of zomer.Veel mensen denken dat als je op een vakantiebestemming gaat wonen dat het ook voelt alsof je elke dag vakantie hebt. Dat is niet zo, althans voor mij niet. Het dagelijkse leven is gedeeltelijk gelijk aan Nederland, wij moeten ook manieren vinden om hier te kunnen leven en dat is best een uitdaging op een klein eiland dat afhankelijk is van 7 maanden toerisme. 

Ibiza wordt vaak neergezet als een glitter en glamour eiland maar het leven kan hier ook heel hard zijn, vooral in de winter. Tijdens het seizoen is het eiland heel erg druk en warm, in de winter is de temperatuur aangenaam en het eiland heerlijk rustig. 

Het grootste verschil met Nederland is eigenlijk dat we hier meer buiten leven, dat is ook een van de redenen waarom we hier zijn gaan wonen. We wonen nu in een kleine casita en ons buitenterras is groter dan onze woonkamer!


4. Ibiza ligt niet ver van Nederland, toch zal de cultuur heel anders zijn. Merk je dat nog dagelijks of ben je helemaal ingeburgerd. Alhoewel ik me hier helemaal op mijn plek voel, kan ik mezelf niet echt ingeburgerd noemen. Je komt sneller in contact met andere nederlanders of buitenlanders die hetzelfde avontuur zijn aangegaan. Mijn spaans is nog helemaal niet top, kan me wel redelijk redden maar vind de taal leren erg lastig.Ik merk dat het me op mijn 54e veel moeilijker  afgaat dan op de middelbare school, dat moet ik helaas wel toegeven ?.Ibiza is een eiland waar heel veel nationaliteiten samenkomen, het is echt een smeltkroes van vrije mensen die gekozen hebben voor een ander leven. Daarom voel ik me hier ook zo op mijn plek.

5. Waar geniet je het allermeest van? Het meest geniet ik van de zon. Ik ben geboren in augustus, een echt zomerkind. Na drie jaar wonen op Ibiza zal ik het heel moeilijk vinden om weer in een regenachtig land als Nederland te wonen. De geur van het eiland vind ik heerlijk, vooral van de vele dennenbomen.Soms tijdens een wandeling komt er ineens een vlaag van die natuurlijke parfum voorbij…zalig. Zodra de temperaturen weer een beetje omhoog gaan duiken we elke dag wel even de zee in, over de kleur en de helderheid verbaas ik me nog elke keer. En dan die blauwe lucht, natuurlijk zijn er hier ook wolken maar als de lucht strak blauw is, is hij ook écht blauw. 

Als de zon schijnt ziet het eiland er gewoon heel mooi uit, de kleuren zijn intenser en je voelt je beter en vrolijker. Ik geniet het meest van het heel veel buiten zijn.

Karin woont op Ibiza

6. Je bent denk ik op Ibiza met Happyheartedtee begonnen. Hoe is dat zo gekomen?

Happy hearted tee ben ik ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen, als inkomstenbron maar zeker ook om mensen meer bewust te maken hoe krachtig woorden kunnen zijn. Zelf ben ik heel erg gek op poëzie en mooie songteksten en heb zelf ervaren hoe woorden je kunnen raken, echt recht in je hart. 

Woorden noem ik ook wel kleine ‘magic spells’. Positieve woorden hebben ook een positieve invloed op jou en negatieve woorden geven een naar gevoel. Zelf ben ik daar heel gevoelig voor. Mijn nieuwe collectie komt eind februari in de webshop en daar ligt de nadruk echt op ‘voelen’. 

Meer luisteren naar je intuïtie en voelen hoe jouw leven voelt voor jou. En de woorden op mijn shirts kunnen een beetje werken als trigger, bewustwording, dat een happy heart toch een heel belangrijk iets is en dat je jezelf geregeld de vraag stelt: “is mijn hart nog blij?” Veel mensen verliezen zichzelf in de waan van de dag, de ratrace van werk en gezin, social media en televisie. 

Wij hebben de power om ons eigen leven te creëren  en het is goed om daar af en toe bij stil te staan, te onderzoeken of je op de goede weg zit. Ik zie mijn shirts als inspiratiebron, een bijdrage aan een stukje bewustwording.

7. Je bent een heel mooie vrouw, heel naturel. Wat doe jij aan uiterlijke verzorging? Hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel blijft zitten? Qua uiterlijke verzorging ben ik heel blij met de zon, daardoor heb ik altijd een gezond kleurtje. Zonnebrandcrème gebruik ik niet want ik geloof dat de zon heel goed voor je is. Make-up gebruik ik zelden, alleen mascara en af en toe een lipgloss, ik hou heel erg van een natuurlijke look. 

Af en toe smeer ik kokosolie op mijn gezicht, dan weer een tijdje niets, soms weer een crème en af en toe een masker. Ik heb nooit gerookt, drink geen alcohol en wij eten voor 98% plant based. Mijn overtuiging is dat goede voeding het allerbeste is wat ik mezelf kan geven en dat dat effect heeft op hoe ik me voel, eruit zie en ouder word.

Lekker in mijn vel zitten heeft voor mij te maken met liefde voor mezelf, goed voor jezelf zorgen en accepteren hoe dingen soms kunnen lopen, ontspannen en loslaten. Veel tijd doorbrengen in de natuur, zwemmen in de zee, foto’s maken van het eiland. Daar word ik happy hearted van.

 

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder