Skip to main content

Hoe ga je mooi over op grijs haar

We worden allemaal grijs! En eerlijk is eerlijk, ik zie een hoop vrouwen van mijn leeftijd met een prachtige bos grijze lokken. Maar hoe ga je mooi over op grijs haar?

Wat ik echt zo chique vind, zijn vrouwen met heel donker haar waar dan zo’n zilveren grijze lok in tevoorschijn komt. Bij mannen is dat ook heel mooi! Nu ben ik zelf een blonde en de overgang van blond naar grijs is dan wat minder heftig. Dus een aantal weken geleden bedacht ik dat ik geen zin meer had om mijn haar te verven en dat het tijd werd om mijn grijze lokken te omarmen.

Zo gezegd, zo gedaan! De uitgroei ging van 2 naar wel 6 centimeter en de kleur vond ik prima maar ik kon niet anders concluderen dat mijn haar steeds beroerder ging zitten. Bleh! Ik wil best een grijze coupe aanvaarden maar geen zielig hoopje ellende op mijn hoofd. Dus na 1 keer tegen mezelf gezegd te hebben, wat doe je moeilijk Danielle! Je haar verven en je wenkbrauwen is eigenlijk het enige wat jij aan jezelf veranderd. Dus doe niet zo moeilijk, klodder het lekker weer blond en wees blij 🙂

Hoe ga je mooi over op grijs haar

En voilà!

Toch weet ik dat veel vrouwen wel over willen gaan op grijs haar, en ik waarschijnlijk over een tijdje ook weer.  Dit zijn vaak de redenen waarom wij dat willen:

  • we willen geen chemische middelen meer gebruiken;
  • we willen bewuster en op een natuurlijkere manier gaan leven en daar past je eigen kleur haar ook bij;
  • naarmate je grijzer wordt, moet je steeds vaker je haar kleuren en dat kan kostbaar zijn;
  • we zien het ouder worden als een mooie nieuwe fase, inclusief grijs haar…..dus acceptatie!

Hoe ga je mooi over op grijs haarOm wat advies in te winnen bij een ervaren kapster, ben ik naar Ingrid van Byingrid gegaan om eens te vragen op welke manieren je kunt overstappen naar grijs haar. Zij heeft een heel mooie salon met de mooie natuurlijke producten van Natulique. Zij gaf de volgende mogelijkheden die jij kunt toepassen afhankelijk van jouw type haar.

Wanneer je donker haar hebt met al een flinke nog donkere uitgroei aan de onderkant, dus punten in je eigen kleur. Dan kun je grijze highlights banen laten aanbrengen in het donkere onderste gedeelte. Omgekeerd kan ook. Dus in het “grijze” uitgroei gedeelte wat subtiele banen in je eigen natuurlijke kleur verven. Net zolang totdat de totale lengte van je haar grijs is. Zo gaat de overgang naar grijs haar het meest geleidelijk wanneer je van jezelf donker bent. Jijzelf en je omgeving kunnen op deze manier wennen aan de nieuwe lokken die om je gezicht hangen.

Heb je wat korter haar dan kun je er voor kiezen om het te laten uitgroeien en dan het geverfde deel zoveel mogelijk in 1 keer af te knippen. Zo ben je er het snelst doorheen en heb je tijdelijk even een leuk kort koppie. Om het vervolgens gezond in jouw grijze kleur weer te laten groeien.

 

Hoe ga je mooi over op grijs haarOok een optie is om je hele haar te verven in de kleur grijs die het meest jouw eigen grijze haarkleur benaderd. Dit kan alleen als je haar in een goede conditie is want je moet daarvoor je eigen haar gaan ontkleuren.  Wat best een aanslag is op jouw haarbos. In dit geval ga je het eerst ontkleuren en dan weer inkleuren. Laat je hiervoor goed adviseren door je kapper want je wil niet met een futloze bos haar eindigen waar geen rek meer in zit en de glans van is verdwenen.

Stel dat je net als ik tot een flinke grijze uitgroei bent gekomen en jij ook merkt dat je haar veel sneller vet wordt. Dan heeft Natulique een heel mooi product. De Anti Pollutive spray! Dit zorgt ervoor dat je haar minder vet aanvoelt en is een perfect alternatief voor mensen die gewone droogshampoo niet fijn vinden.

Hoe ga je mooi over op grijs haarHet is een feit dat je haar en je hoofdhuid moeten wennen aan dat er geen verf meer aan te pas komt. Het kan dus zijn dat het een tijd wat vetter aanvoelt maar dat dat slechts tijdelijk is. We vergeten misschien ook dat grijs haar anders verzorgd moet worden dan geverfd haar. Je hebt dus een andere shampoo en verzorgingsproduct nodig. 

Wil je dit nu allemaal niet, en toch je haar blijven verven maar op een natuurlijke manier. Dan kan dit heel goed met de producten van Natulique. Dit merk biedt haarverzorging dat voor 98,2% natuurlijk is, zelfs de haarverf, en dat is best bijzonder.  Vroeger was je nog veroordeeld tot een rood of oranje Henna hoofd, maar de tijd staat niet stil! Je kunt dus ook op een veilige manier voor jouzelf en de natuur je haar verven. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met Ingrid (06-51163510), zij heeft een ruime ervaring met merk Natulique. 

Zelf smeer ik geregeld wat de overheerlijke ASMI olie in mijn haarpunten en ga daar dan mee slapen. Wat perfect is voor je huid, is vast en zeker ook goed voor je haar. En het ruikt zo heerlijk.

ASMI Perfumed Body Oil

Wil je van binnenuit zorgen voor een sterkere en vollere haarbos? Ga dan dit Superfood poeder gebruiken! Het zit zo boordevol mineralen en nog veel meer dat je het zeker na enige tijd gaat merken aan je haar en nagels! Klik op de link om te kunnen bestellen.

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder