Skip to main content

Waarom is natuurzuivere huidverzorging zo belangrijk?

Ik roep vaak dat  het zo belangrijk is om 100% natuurzuivere huidverzorging te gebruiken. Maar waarom is natuurzuivere huidverzorging zo belangrijk?

Je kunt er gerust vanuit gaan dat je bij het gebruik van niet-natuurlijke producten elke dag ca. 160 chemicaliën op je huid smeert. Naast de luchtvervuiling, het gebruik van huishoudelijke schoonmaakmiddelen en de schadelijke stoffen die we via onze mond binnen krijgen, kun je je voorstellen dat je lichaam hier een enorm zware dobber aan heeft.

Al deze schadelijke stoffen komen in jouw bloedbaan terecht en je lichaam moet dit bloed weer zuiveren. Op zich is je lichaam daar prima toe in staan, maar genoeg is genoeg natuurlijk. Zeker als we een bepaalde leeftijd bereiken, wordt dit proces voor jouw lichaam een steeds zwaardere taak. Om al het gif en onzuiverheden weer schoon te filteren.

Hoe kun je merken dat je je lichaam teveel hebt overbelast? Wanneer je last krijgt van chronische vermoeidheid en huidklachten zoals acne, eczeem of psoriasis kunnen dit tekenen zijn. 

Je denkt misschien dat het er niet zoveel toe doet wat je op je huid smeert. Maar de huid is een orgaan dat enorm goed stoffen kan opnemen. Goede stoffen maar helaas daardoor ook gifstoffen. 

Via je mond gaat alles nog langs je spijsverteringskanaal en wordt het nog enigszins gefilterd. Via de huid komt het direct in het bloed terecht waar het zijn weg gaat volgen door je lichaam heen. Daarom is het eigenlijk nog schadelijker om je huid slecht te behandelen. Grote kans dat jij je hiervan niet bewust bent…

Wat moeten we doen?
Dit is waar natuurlijke ingrediënten belangrijk worden. Zorg dat je je lichaam zo min mogelijk belast met gifstoffen. Dit doe je als volgt:

  • Eet zo puur mogelijk. Dus verse groente en fruit, volle granen, rauwe noten. En laat suikers, witte bloem en chemische zakjes, saus, alcohol en snoep zoveel mogelijk staan.
  • Let op wat je inhaleert wanneer je schoonmaakt.
  • Stop direct met roken. Niets wat je huid zo lelijk maakt als dat.
  • Let op wat je op je huid smeert. Zowel bij het douchen als bij cremes en oliën die je gebruikt.
  • Stoffen als parabenen, methyl, ethyl, propyl, BPA, paraffine, petrolatum, white oil hoort allemaal NIET in je verzorgingsproducten te zitten. 

Natuurzuiver hoeft niet perse duur te zijn. Joy2woman verkoopt hier een heel mooie lijn van het merk Living Nature waarvan de afzonderlijke producten slechts 16,95 per stuk kosten. Deze Natural Being lijn is gebaseerd op de beroemde Manuka Honing (de echte !) uit Nieuw Zeeland. Er is een cleanser, een toner, een dag & en een nachtcrème. Als je het hele pakket in 1 keer koopt heb je nog extra voordeel en betaal je € 49,95.

Living Nature is 1 van de weinige bedrijven waarbij, bij het gehele productieproces de veiligheid van mens, dier en natuur voorop staat. Bij het kiezen van de mooie ingrediënten, de productie, verpakking, behandeling en reiniging. Het vermijden van microplastics is voor hen ook heel belangrijk! Deze zijn uitermate schadelijk voor het milieu en ook voor ons want ze brengen onze hormoonhuishouding ernstig in de war met allerlei vage klachten waar jij en ik last van krijgen.

Ik ben dan ook ontzettend blij met deze producten in mijn assortiment! Net als met de ASMI Ayurvedische olien! Deze zijn ook zo fantastisch! Aan alles is gedacht om het zo mooi, milieu en diervriendelijk en bijzonder effectief voor jouw huid te maken. Ik had het zelf niet beter kunnen bedenken!

ASMI Perfumed Body Oil

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder