Skip to main content

Door het merk Living Nature wordt Manuka Honing in huidverzorging gebruikt en dat is niet voor niets. Het is sowieso een bloem die veel voorkomt in Nieuw Zeeland maar inmiddels is bekend dat juist de honing gemaakt van de nectar van de inheemse Manuka bloemen bijzondere eigenschappen bevat.

Manuka Honing

Het wordt in de ziekenhuizen gebruikt bij wondgenezing omdat het helende en anti-bacteriele eigenschappen heeft. Van alles dat goed is wordt helaas ook misbruik gemaakt. Er zijn helaas altijd mensen die de boel willen bedotten, er is dan ook veel Manuka honing in omloop die gemengd wordt met suikerstroop of er wordt op een pot gewone honing een label Manuka op geplakt. Gelukkig kun je er bij Living Nature op vertrouwen dat de beste en pure Manuka honing wordt gebruikt. Zij beschikken over alle labels en eisen en halen de honing van imkers uit hun lokale regio en het verre noorden van Nieuw-Zeeland. 

Manuka Honing

Genoeg hierover want je wilt natuurlijk weten waarom Manuka honing in huidverzorging zo goed is!

Actieve Manuka-honing is rijk aan voedingsstoffen, vitamines, aminozuren en mineralen om jouw huid te voeden, beschermen en te vernieuwen. Het werkt ook als een bevochtiger, het trekt vocht aan en houdt het vast. Dat zorgt natuurlijk voor een lekker frisse uitstraling!

Heb je last van een heel gevoelige of geïrriteerde huid dan is Manuka-honing bijzonder goed als wondgenezer. Denk ook aan acne daar helpt het bij vanwege de antibacteriële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Naast hydrateren helpt het je huid dus ook bij een genezingsproces. Onze huid heeft veel te lijden door afvalstoffen, zonschade, gifstoffen in de lucht. Ook daar beschermt het tegen. 

Manuka Honing uit Nieuw Zeeland

Waarom nou perse Manuka honing en geen gewone honing?

Hoewel alle honing antibacteriële eigenschappen heeft, is manuka-honing uniek omdat het een extra ingrediënt bevat dat methylglyoxal wordt genoemd. Methylglyoxal is een verbinding die het gunstiger maakt voor wondverzorging. Het geeft de honing ook een uitgesproken bittere smaak.

Manuka Honing

Nog even op een rijtje wat de voordelen zijn:

  1. Het minimaliseren van donkere kringen onder de ogen;
  2. Het verhoogt het watergehalte in de huid, dus voorkomt uitdroging;
  3. Het vermindert tekenen van veroudering;
  4. Het voorkomt overproductie van talg;
  5. Het vermindert zwelling en roodheid;
  6. Het vermindert jeuk bij eczeem doordat het het watergehalte in de huid verhoogt;
  7. In de Natural Being lijn van Living Nature wordt Manuka honing & Manuka olie gebruikt. Manuka olie werkt tot 33x sterker dan Tea tree olie tegen sommige bacteriën. Deze olie helpt echt ter voorkoming van huidirritatie. 

Je begint je verzorging met de Cleanser. Hier reinig je je huid heel goed maar op een zachte manier mee. Daarna gebruik je de toning gel. Als perfecte basis voor de verdere verzorging. Hierna gebruik je de dagcreme of nachtcrème. Persoonlijk gebruik ik hierna nog de gezichtsolie van ASMI of de Collageen Booster van Anima Mundi. Voor de aanmaak van collageen, de bijzondere voedingsstoffen en rijke olien en voor het heerlijke gevoel. 

Anima Mundi Collageen Booster

Met dit ritueel verzorg je jouw huid op een heel mooie manier. Voor jezelf want je weet dat je werkt met alleen maar eerlijke pure en Organic stoffen. En je draagt bij aan het milieu want alles is met liefde voor de natuur geproduceerd, verwerkt en verpakt. 

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder