Skip to main content

Zeker in de huidige roerige tijd zit je niet op griep te wachten. Een fikse verkoudheid is ook al super irritant! Een verstopte neus, kriebelhoest en pijnlijke keel, laat staan aan het bed gekluisterd te zijn. Brrrrr nee liever niet! Maar hoe laat je de griep aan je voorbijgaan?

De grootste ziekmaker is toch wel stress. Stress komt om de hoek kijken als je het te druk hebt, bij een te grote psychische belasting of als je alle ellende van de wereld op je schouders meedraagt.

Misschien makkelijk gezegd maar probeer het leven een beetje luchtig te zien. Wees goed voor de kleine cirkel om je heen, hou een beetje rekening met het milieu en wees vooral lief voor jezelf. Verbeter de wereld, begin bij jezelf maar leg niet het leed van alles en iedereen op je bord.  Dus “less stress”! 🙂

Daarnaast is gezond eten heel belangrijk. Je weerstand begint in je darmen. Hebben die teveel troep te verwerken dan zijn er:

  • a. te weinig goede voedingsstoffen beschikbaar om op te nemen 
  • b. te veel belastende stoffen te verwerken. Kost allemaal energie. Daarom word je van een grote slechte maaltijd vaak heel moe. 

Beveging! Stilzitten is het nieuwe roken. Ga eens staan als je op je computer aan het werk bent of maak in elke geval elk uur een loopje. Wandelen in de buitenlucht is heel goed voor rust in je hoofd. 

Neem wat extra supplementen zoals:

  • minimaal 1000 mg Vitamine C met zink 
  • 25 – 75 mg Vitamine D3
  • Omega 3 olie

 

Cold's cocktail

Ben je al aan het snotteren dat is de Anima Mundi Cold’s Cocktail een
goed idee. Er zitten 2 vormen van Echinacea in die bekend staan om het immuunsysteem te beschermen & te ondersteunen. Maar ook verse knoflook, gember, cayenne en nog meer. Naast bijzondere wilde kruiden dus ook voeding die je normaal ook zou moeten nemen als je ziek bent.

Ziek kunnen we worden van virussen, parasieten en bacteriën. De krachtige kruiden in dit tonicum helpen ons lichaam hiertegen te beschermen. Een steuntje in de rug dus eigenlijk! 

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder