Skip to main content

Soms heb ik zin om even iets lekkers te bakken, en vandaar deze Kaneel Keekjes. Slechts 10 minuutjes wegen en mengen en dan nog 25 minuten in de oven, zo klaar dus!

Heel toevallig zijn deze keekjes glutenvrij maar dat is echt per ongeluk. Ik heb ze gemaakt met rijstmeel en kastanjemeel maar dat kun je gerust vervangen door bijvoorbeeld speltmeel of amandelmeel of een mengsel van wat dan ook. Gebruik alleen geen witte bloem want dat is niet goed voor je, daar zitten geen vezels in. Deze kaneel keekjes lijken qua textuur een beetje op ontbijtkoek.

Wat heb je nodig:

  1. 300 gram rijstmeel (of ander meel)
  2. 100 gram kastanjemeel (of ander meel)
  3. 100 gram roomboter gesmolten
  4. 20 gram kaneel
  5. 100 gram kokosbloesemsuiker
  6. 2 flinke eetlepels honing
  7. 325 ml kokosrijstemelk of amandelmelk
  8. 1 ei
  9. 1/3 eetlepel baksteenpoeder
  10. eventueel wat rozijnen

Meng alles in een mengkom door elkaar behalve de rozijnen totdat je een lekker beslag hebt. Vul een ingevette bakvorm met dit mengzel. Ik heb ze zelf in 6 kartonnen mini broodvormpjes gebakken en bij 3 daarvan heb ik rozijnen door het beslag gedaan als variatie maar daar worden ze natuurlijk ook zoeter door. Aan jou de keus!

Bak ze af in de oven (175 graden) voor circa een half uurtje. Even in de gaten houden en af en toe met een sateprikker kijken of ze klaar zijn (klaar=droge prikker).

Wist je dat kaneel een ontstekingsremmende werking heeft en verlichting kan geven bij gevoelige darmen?

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder