Deze kwarktaart is vooral zeer populair onder sporters en dat klopt wel want hij is rijk aan eiwitten, dus ideaal voor na het sporten! Ik wordt altijd blij van taart helemaal als deze lekker en toch gezond is. Je kunt natuurlijk gewoon je bakje kwark nemen maar dit is toch veel fijner om de dag mee te starten. In het originele recept wordt Optimel en roomkaas light gebruikt, maar ik gebruik liever geen 0% vet of light producten.
Het recept en wat heb je nodig:
- 900 gram magere kwark
- 200 gram verse roomkaas
- 200 gram roggebrood
- 1 eetlepel hennepzaad
- 1 dessertlepel kaneel
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 100 gram verse kleffe dadels
- 60 gram Whey proteine poeder
- 1 mango
- sap van 1 (bloed)sinaasappel
- 30 gram roomboter
- 12 velletjes gelatine
- wat schijfjes sinaasappel als garnering.
Week alvast de blaadjes gelatine in koud water. Wil je geen gelatine gebruiken dan kun je ook Agar Agar gebruiken als bindmiddel. Je kunt dat bij de Natuurwinkel kopen.
Verkruimel het roggebrood en snij de dadels heel fijn. Meng dit in een keukenmachine door elkaar en doe er de hennepzaadjes, kaneel en de kokosbloesemsuiker doorheen. Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit vervolgens door het roggebrood mengsel waarna je het in een met bakpapier beklede taartvorm doet. Laat dit een half uurtje afkoelen in de koelkast.
Vervolgens doe je de roomkaas, kwark en wheypoeder in een schaal en vermeng je dit met de staafmixer. In de blender maal je de geschilde mango met het sinaasappelsap fijn en doe het in een steelpannetje. Breng het even aan de kook en haal het daarna van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng het door de mango totdat het goed is opgelost. Vervolgens voeg je het kwarkmengsel en het mangomengsel door elkaar en giet dit op de taartbodem. Nu moet je nog 3 uur zien te wachten totdat de taart goed stijf is. In plaats van de mango kun je ook 250 gram bosbessen gebruiken.
Voedingswaarde van de taart per punt ca.: 235 kcal, 6 gram vet, 22 gram koolhydraten, 5 gram vezels, 20 gram eiwitten.