Skip to main content

Citroentaart doet mij denken aan de zomer…heerlijk! En deze taart is heerlijk maar bevat ook goede voedingsstoffen, vezels en niet al teveel suikers.

Met deze citroentaart is het goed gelukt om aan de gezonde kant te blijven. Ik heb 2 kleine eetlepels suiker gebruikt, en wat ahornsiroop. De bodem is gemaakt van volkorenmeel wat heel belangrijk is, ga dit dus niet vervangen door witte bloem. Je hebt wel verschillende soorten volkorenmeel, zoals havermeel, speltmeel of boekweitmeel.

Wat heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 225 gram volkorenmeel
  • 100 gram roomboter
  • 1 kleine eetlepel suiker
  • 1 eierdooier
  • 4 eetlepels water

Voor de vulling:

  • 4 biologische eieren
  • 2 eiwitten
  • 1,25 dl creme fraiche (gewoon de vette!!)
  • 75 ml ahornsiroop
  • 1 kleine eetlepel suiker
  • rasp en sap van 4 biologische citroenen
  • 1 tl maizena
  • vanillestokje

Warm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en maak er een soepel deeg van. Draai er uiteindelijk een bal van en laat die in plastic folie rusten in de koelkast.

Voor de vulling klop je de eieren, eiwitten, creme fraiche, suiker, ahornsiroop met een mixer. Daarna doe je het citroensap, citroenrasp, maizena en het merg van het vanillestokje erbij en mix je dat ook door. Het wordt een heel slappe substantie.

Ondertussen rol je het deeg uit en bekleed je er een ingevette vorm mee. Leg er een vel bakpapier in en wat gedroogde bonen. Bak de bodem ongeveer een kwartier met de bonen en daarna nog 5 tot 10 minuten zonder bonen want het deeg moet droog zijn. Die bonen zorgen er trouwens voor dat je bodem mooi plat blijft. Vervolgens laat je de bodem uit de oven even afkoelen en verlaag je de oven naar 120 graden.

Schenk op de afgekoelde bodem de vulling en zet de taart terug in de oven om de vulling te laten garen. Dit duurt ook ongeveer een half uur. Ligt een beetje aan of je een grote lage taart of een kleine hoge taart aan het maken bent. Hou het goed in de gaten want het moet een klein beetje blubbie blijven. Daarna de taart af laten koelen en dan is hij klaar om op te eten! SUPERLEKKER!!!

 

 

Wat vind je van deze gezonde caramelrepen? Ziet er toch ook overheerlijk uit. Klik op de foto om het recept te zien.

Leave a Reply

Ontdek meer van Joy 2 Woman

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder